دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

مدیر سایت

بدون نظر

زمان مطالعه:
0
(0)

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ تاریخچه بازاریابی دیجیتال ابزارهای دیجیتال مارکتینگ تفاوت بازاریابی آفلاین با دیجیتال مارکتینگ چگونه یک دیجیتال مارکتر شویم؟ بازاریابی یکی از دغدغه‌های اصلی هر تولیدکننده و فروشنده‌ای است …

دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی یکی از دغدغه‌های اصلی هر تولیدکننده و فروشنده‌ای است و برای این کار از ابزارها و روش‌های مختلفی کمک می‌گیرد. یکی از مهمترین روش‌های بازاریابی که این روزها طرفداران زیادی دارد؛ دیجیتال مارکتینگ است. در این مقاله از شرکت سرکان یاد می‌گیریم که دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونه می‌توانیم یک دیجیتال مارکتر شویم.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ مفهومی است که به واسطه گسترش بینظیر تکنولوژی، جایگاه بسیار مهمی در میان افرادی که به هر نحوی با کسب‌وکار سر و کار دارند؛ پیدا کرده است. اگر بخواهیم در ساده‌ترین ساختار به توصیف این مفهوم بپردازیم؛ باید گفت هرگاه شما برای بازاریابی و تبلیغ کسب‌وکارخود از ابزارهای سنتی فاصله بگیرید؛ و از تکنولوژی به هر شکل استفاده کنید؛ شما در واقع پا به دنیای بازاریابی دیجیتال گذاشته‌اید.

تاریخچه بازاریابی دیجیتال

اینکه تصور کنیم دیجیتال مارکتنیگ تنها به بستر اینترنت و استفاده از آن بر میگردد کاملا تصور اشتباهی می باشد. یکی از اولین نمونه‌های دیجیتال مارکتینگ در جهان رادیو است. رادیو حدودا 100 سال پیش به عنوان یک تکنولوژی جدید پا به دنیا گذاشت و از همان موقع توجه افراد زیادی را به خودش جلب کرد.
اولین مورد از تبلیغات رادیویی که همه را با کاربرد بازاریابی رادیو آشنا کرد؛ تبلیغ یک اپرا بود. بعد از آن تبلیغ، فروش بلیط‌های آن اپرا با استقبال بینظیری مواجه شد و همه مردم با تاثیر تبلیغات رادیویی آشنا شدند. در واقع این اتفاق شروعی بود برای بازاریابی دیجیتال.

تاریخچه دیجیتال مارکتینگ

پس دیجیتال مارکتینگ چندان هم جدید نیست و با نگاهی به روند رشد و توسعه تکنولوژی می‌توان به قدمت آن پی برد. هر ابزار و تکنولوژی که به کاربرد عمومی می‌رسد بعد از گذشت زمانی مورد توجه صاحبان کسب‌وکار به منظور اهداف تبلیغاتی و مارکتینگ قرار می‌گیرد. این موضوع از گذشته تا امروز ادامه داشته است.

وظیفه بازاریابی دیجیتال چیست؟

دیجیتال مارکتینگ تمام فعالیت‌های جذب مشتری یا تبلیغ کسب‌وکار که با کمک تکنولوژی و دستگاه‌های الکترونیکی و در بستر اینترنت انجام می‌گیرد را شامل می‌شود. در واقع صاحبان کسب‌وکار به وسیله کانال‌های دیجیتال مثل شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، اپلیکیشن‌ها و… با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و به قلب و ذهن آن‌ها نفوذ می‌کنند.

تعامل افراد با بستر دیجیتال و اینترنت روز به روز در حال افزایش است و شاید اغراق‌آمیز نباشد که بگوییم استفاده از ابزارهای دیجیتال در آینده‌ای نه چندان دور سراسر زندگی انسان ها را فرا می‌گیرد. بنابراین بی‌توجهی به این حوزه مهم باعث از دست دادن تعداد بسیار زیادی از مشتریان باالقوه ما می‌شود.

مزایای بازاریابی دیجیتال

در ادامه به برخی از مزایای بازاریابی دیجیتال اشاره می کنیم.

1. قابلیت رصد و پیگیری تبلیغات و فعالیت‌های بازاریابی

یکی از مهمترین دغدغه‌های صاحبان کسب‌وکار این است که بعد از سفارش یک تبلیغ بدانند میزان تاثیرگذاری تبلیغ آن‌ها تا چه اندازه بوده و یا چند نفر حتی آگهی آن ها را مشاهده کردند. در واقع می توان گفت در گذشته عملا هیچ راه مطمئنی برای رصد روند تبلیغات وجود نداشت. همین مورد یکی از باگ‌های اساسی در زمینه تبلیغات بود تا اینکه واژه‌ای به نام دیجتال مارکتینگ ظهور کرد. مهمترین ویژگی که استفاده اصولی از قوانین دیجیتال مارکتینگ دارد این است که با استفاده از ابزار های فراوان قابل رصد و پیگیری است. و این مورد شگفت انگیز کمک بسیار زیادی به تحلیل روند کسب و کار و تغییر روش در صورت نیاز می کند.

مزایای دیجیتال مارکتینگ

2. هزینه پایین‌تر

همچنین هزینه تبلیغات از طریق ابزارهای دیجیتال اغلب بسیار مقرون به صرفه‌تر از تبلیغات سنتی و به شیوه قدیمی می‌باشد.

3. فراگیری فعالیت‌های بازاریابی

مهم تر از همه این که بازاریابی دیجیتال گستردگی بسیار بیشتری دارد و به دلیل فراگیر بودن تکنولوژی طبیعتا افراد بیشتری در جریان آن قرار می‌گیرند و بازدهی تبلیغات بالاتر می‌رود.

4. محدودیت‌های کمتر

بازاریابی به شیوه سنتی به زمینه‌هایی مثل بازاریابی تلفنی، تبلیغات چاپی و حضور فیزیکی افراد نیاز دارد؛ ولی وقتی شما به بستر دیجیتال رو می‌کنید محدودیت را از گزینه‌های خود می‌گیرید و در هرجا و مکانی می‌توانید توسط رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌ها، وب‌سایت و… پیام خود را به گوش مخاطب برسانید.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

به علت گستردگی موضوعی و زمینه‌ای دیجیتال مارکتینگ، ابزارهای بسیار زیادی از جمله تولید محتوای دیجیتال، سئو، تحلیل وب سایت، ایمیل مارکتینگ، ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی، ترافیک پولی و ارگانیک، خدمات مشتریان، تبلیغات برنامه‌ای، تبلیغات هدف‌گیری مجدد و رپورتاژ وجود دارد که در ادامه با توضیح چند مورد از مهمترین آن‌ها همراه شما خواهیم بود.

1. ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی

در ادامه مهم ترین ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی را به شما معرفی می کنیم.

ابزار دیجیتال مارکتینگ

Sprout social

این پلتفرم یک ابزار حرفه‌ای برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی می‌باشد؛ که هم اکنون نزدیک به 20 هزار کمپانی از خدمات آن استفاده می‌کنند. در این پلتفرم شما می‎‌توانید با استفاده از یک تقویم تصویری، انتشار محتوای خود را مدیریت و زمان‌بندی کنید. این پلتفرم یک ویرایشگر داخلی تصاویر هم دارد که با استفاده از آن می‌توانید محتوای چند رسانه‌ای خود را ادیت کنید. همچنین با استفاده از برچسب‌های مرسوم پیام‌های خود را نشانه‌گذاری کنید. البته دقت کنید که این ابزار تنها برای یک ماه اول رایگان است و برای ادامه کار باید اشتراک آن را خریداری کنید.

حتما بخوانید: تقویم محتوا چیست؟

Wyng

با استفاده از این ابزار فوق‌العاده می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی خود را برگزار و مدیریت کنید. این ابزار با ساختن کمپین‌های هشتگ‌گذاری این امکان را به شما می‌دهد که از طریق جدیدی دیده شوید؛ و همچنین قابلیت‌های دیگری مانند امکان برگزاری مسابقات و رصد چگونگی پیشرفت کمپین‌هایتان را در خود دارد.

Woobox

این پلتفرم هم مانند ابزار قبلی یک بستر تعامل اجتماعی است. که به طور اختصاصی‌تر در زمینه اجرای مسابقات، تقدیر از مخاطبان و انتخاب تصادفی برندگان فعالیت می‌کند و بیشتر زمینه کاری آن رای کاربران اینستاگرام است.

2. تولید محتوای دیجیتال

شما از راه‌های بسیاری زیادی می‌توانید اقدام به تولید محتوای چند رسانه‌ای متنی و انتشار آن در بستر اینترنت یا سایر رسانه‌های دیجیتال کنید. این محتوا می‌تواند یک اینفوگرافیک یا انیمیشنی کوتاه در قالب موشن‌گرافیک باشد. عکس نوشته‌های جذاب، وبلاگ‌ها، پست‌های اینستاگرامی، پادکست‌ها و یا آموزش‌های مختلف تصویری، متنی و ویدئویی، همه مثالی برای محتوای دیجیتال هستند. توجه داشته باشید هرقدر محتوای شما غنی‌تر باشد؛ موتور‌های جستجو و مشتریان‌تان توجه بیشتری به شما می‌کنند و در دیجیتال مارکتینگ موفق‌تر خواهید بود.

3. تحلیل وب سایت

ابزار های بسیاری وجود دارند که با استفاده از آن ها می‌توانید رفتار مخاطبان در وب‌سایت خود را به دقت بررسی و تجزیه تحلیل کنید. به طور مثال با استفاده از گوگل وب مستر می‌توانید ترافیک ورودی سایت خود را دقیقا اندازه‌گیری کنید و یا با استفاده از پلتفرم گوگل آنالیتیکس جزئیات مواردی مثل: تعداد افرادی که وارد سایت‌تان شدند، مدت زمانی که در آن سپری کردند؛ نحوه ورود کابران به سایت‌تان، و اطلاعاتی کلی در مورد طبقه‌بندی کاربران از نظر محل سکونت، نرخ تبدیل کاربر ساده به مشتری، و نرخ بانس ریت را به دست بیاورید.
یکی دیگر از پرکاربردترین ابزارها برای آنالیز سایت (woorank) می‌باشد. وقتی از این پلتفرم استفاده می‌کنید یک شمارشگر به صورت دایره ای با 3 رنگ سبز و زرد و قرمز به شما نمایش داده می‌شود. این عدد بیانگر میزان بهینه بودن وب‌سایت شماست و می‌تواند در تحلیل عملکر وب‌سایت کمک‌تان کند.

دیجیتال مارکتینگ

4. سئو

تا به حال شده است که برای دریافت خدمات یا خرید یک محصول به جستجو اینترنتی پرداخته باشید؟ بعد از جستجو و هنگام نمایش نتایج شما کدام سایت را برای ورود انتخاب می‌کنید؟ وب‌سایتی که در صفحه اول گوگل و جز ده نتیجه اول باشد اولویت شماست یا به صفحات سوم وچهارم سر می‌زنید؟ بدیهی است که هر چقدر رتبه یک وب‌سایت بالاتر باشد؛ جذب مخاطب و جلب اطمینان مشتری هم برای آن آسان‌تر می‌شود. به همین دلیل است که مبحث سئو جایگاه ویژه‌ای در میان صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی پیدا کرده است.

ابزار های کمکی برای سئوکاران

ابزار‌های بسیار زیادی هم برای کمک به سئوکاران به میدان آمده‌اند که چند مورد از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

گوگل سرچ کنسول

یکی از ابزار های گوگل است که به شما این امکان را می‌دهد که رتبه و جایگاه خود را بدانید و از همه مهمتر استراتژی‌های جذابی را برای بهبود رتبه شما ارائه می‌دهد.

مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز داری؟؟ سرکان کمکت می کنه

Keywordtool

قبل از اینکه شما بخواهید هر استراتژی‌ای برای بالا بردن رتبه سایت خود انتخاب کنید؛ باید بتوانید کلمات کلیدی مورد نیاز و متناسب با زمینه‌ی فعالیت خود را شناسایی کنید؛ و بدانید کاربران برای جستجوی خدمت یا محصول مورد نظر شما از چه لغاتی استفاده می‌کنند.
این ابزار کاربردی که اتفاقا استفاده از آن رایگان هم است، به شما در این مسیر کمک می‌کند. شما کلمه کلیدی مورد نظر را به آن می‌دهید و در مدتی کوتاه یک لیست جامع از کلمات کلیدی مشابه که در همان زمینه توسط مخاطبان سرچ می‌شود به شما می‌دهد.

افزونه yoast

با استفاده از این ابزار قدرتمند می‌توانید کیفیت محتوای وب‌سایت خود را مدیریت کنید. با استفاده از این ابزار می‌توانید از مناسب بودن تراکم کلمه کلیدی خود، استاندارد بودن فرم محتوایی، انتخاب عناوین مناسب و استاندارد بودن طول عناوین و متن‌ها ،استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی مطمئن شوید؛ و مهم‌تر از همه، برچسب‌گذاری روی لغات مورد نظر را انجام داده و کنترل کنید.

تفاوت بازاریابی آفلاین با دیجیتال مارکتینگ

تفاوت بازاریابی آفلاین و آنلاین

در توضیح این مورد باید بگوییم این دو مورد مباحث جداگانه‌ای نیستند که بخواهیم آن ها را از یکدیگر تفکیک کنیم. در واقع اشتباه بسیاری از کاربران این است که تصور می‌کنند دیجیتال مارکتینگ صرفا مخصوص فضای وب و آنلاین است و در مقابل تبلیغات آفلاین قرار می‌گیرد.

اما حقیقت این است که واژه دیجیتال مارکتینگ حوزه گسترده‌ای از تبلیغات را شامل می‌شود که می‌تواند با استفاده از ابزارهای دیجیتال چه به صورت آنلاین و چه آفلاین انجام شود. نمونه بارز استفاده از دیجیتال مارکتینگ به صورت آفلاین همان جریان رادیو است که در ابتدای همین مقاله به آن اشاره کردیم. حتی تبلیغات تلویزیونی یا بیلبوردهای الکترونیکی که به صورت آفلاین هم انجام می‌شوند به دلیل اینکه در بستر دیجیتال صورت می‌گیرند نوعی بازاریابی دیجیتال به حساب می‌آیند.

پس از این به بعد بهتر است بگوییم بازاریابی آنلاین و هر نوع بازاریابی آفلاین که با استفاده از ابزارهای دیجیتالی باشد؛ زیر شاخه دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. بازاریابی تلفنی، تلویزیونی، بیلبوردهای الکترونیکی، کدهای QR، تبلیغات رادیویی و… همگی از مصداق‌های بازاریابی دیجیتال به صورت آفلاین هستند.

چگونه یک دیجیتال مارکتر شویم؟

دیجیتال مارکتر

دیجیتال مارکتر شدن کار سخت و دشواری نیست و نیاز به ترجبه دارد. در ادامه راهکارهایی را به شما ارائه می دهیم تا به دیجیتال مارکتر شدن شما کمک کند.

1. توانایی مدیریت و تحلیل را در خود تقویت کنید.

در مرحله اول شما باید رهبران فکری خوبی باشید. اگر توانایی رهبری کردن و تشخیص سلیقه مخاطب و تجزیه و تحللیل رفتار مشتری و مردم را در خود مشاهده می کنید ورود به دنیای بازاریابی دیجیتال برای تان بسیار راحت تر است و می توانید مسیر پیشرفت را در آن به سرعت پیش بروید.

2. استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید.

شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید به درستی با ابزارهای بازاریابی دیجیتال آشنا شوید؛ و آن‌ها را به کار بگیرید. نحوه استفاده و تحلیل شبکه‌های اجتماعی مختلف و وب‌سایت، و ابزارهای راه‌اندازی تبلیغات دیجیتال را بیاموزید؛ تا بتوانید علاوه بر شناخت رفتار مشتری، نرخ تبدیل مخاطبان را هم افزایش دهید.

3. همیشه به روز باشید.

افرادی که در زمینه دیجیتال مارکتینگ به صورت موفق و حرفه‌ای فعالیت می‌کنند را دنبال کرده و کارهایشان را با دقت بررسی کنید. سعی کنید تا جایی که می‌توانید در حوزه بازاریابی و تکنولوژی‌های روز اطلاعات مختلف را از افراد گوناگون یا کتاب‌ها کسب کنید. با توجه به سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی اگر دانش شما بروز نباشد صد در صد از رقبای‌تان عقب می‌مانید.

4. کار را در عمل یاد بگیرید.

توصیه دیگر ما این است که برای مدتی در کنار یک فرد یا مجموعه‌ای که به صورت حرفه‌ای در زمینه‌ی دیجیتال مارکتینک فعالیت می‌کند کارآموزی کنید. چراکه بسیاری از ترفندهای شناخت و جذب مشتری در لابه‌لای متون کتاب‌ها، سایت‌ها، همایش‌ها، و وبینارها آموزش داده نمی‌شود؛ و بعضی از امور کاملا وابسته به تجربه هستند.

از شروع نترسید و به سرعت آموخته‌های خود را هرچند کم باشد؛ به مرحله آزمودن و تجربه بگذارید. اگر در این حوزه دو مطلب بلد باشید و به آن مسلط شوید و اجرای آن را به مرحله عمل برسانید قطعا بازدهی مطلوب‌تری نسبت به زمانی که به صورت تئوری اقدام به یادگیری صرف می‌کنید؛ خواهید داشت.

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

دیدگاهتان را بنویسید

*

code